Tuesday, 15 November 2011

LALALALA

Hai assalamualaikum. Abaikan tajuk tuh.

Hari tuh Eiqa pergi Tampin, ikut ayah untuk Forum and Skuad 1 Malaysia apa entah, dah lupa. Mula-mula sampai dalam hati nih cakap, "OMG, kenapalah aku ikut. Kalau duduk kat rumah tidur kan best, dushh". Lepas tuh umi suruh masuk pertandingan melukis poster. And my answer was "TAK NAK". Aduyai, Eiqa nih bukannya pandai melukis, conformlah kalah nanti.

Disebabkan Eiqa nih seorang anak mendengar kata ibubapa ( tangan didada, mata ke atas ), Eiqa ikutlah juga. Pastu ada sukaneka pulak, umi dengan bangganya masukkan nama Eiqa. And terpaksalah main gak mainan yang macam bebudak tuh. Bila nak umumkan pemenangnya tuh, pergh ai. Berdebar je. Tapi nasib baiklah kan, semua acara yang Eiqa masuk, dapat number 1. Hehe, it's my luck oke. Don't be jealous. Tapi yang peliknya, poster Eiqa yang buruk gile tuh boleh menang pula.

Well actually, parents kita tahu apa yang terbaik untuk kita. Mungkin bagi kita macam tak best atau tak sesuai. Tapi percayalah, ibubapa semuanya mahukan yang perfect untuk kita. Appreciate your parents :)


No comments: