Tuesday, 6 September 2011

HARI RAYAKU



Hai, asslamualaikum dan salam sejahtera semuanya

Dah lama eiqa tak post kan ? Eiqa rindu sangat dekat blog yang comel lote nih. Eiqa nak cerita tentang hari raya Eiqa pada tahun nih. Tahun nih raya macam biasa je, sama macam tahun lepas, tak berapa bestlah. Lagipun dah 5 tahun Eiqa raya tanpa arwah atok Eiqa yang paling Eiqa sayang. Ingat lagi masa arwah atok masih hidup. Pesanan terakhir atok dekat Eiqa ialah jangan tinggalkan solat dan dengar cakap ibu bapa. Atok pergi meninggalkan Eiqa sekeluarga masa tahun 2007. Masa tuh Eiqa baru darjah 4. 

Okelah sebelum Eiqa menangis, Eiqa akan ceritakan hari raya Eiqa, tapi masa raya pertama jelah. Eiqa pun dah tak berapa ingat dah. Masa hari raya pertama, Eiqa bangun lewat. Lepas bangun terus gosok baju raya. Lepastuh mandi. Tahun nih family Eiqa tak buat acara salam-salaman pun. Maybe semuanya busy kan? Lepastu pergi ziarah kubur arwah atok. Itu jelah yang Eiqa ingat. Hehehehehe

Eiqa dah lama ta msej and call arashfirdaus. Handphone dia rosak. Sedihnya.
Okelah. Nak sidai baju dulu. Babai.

No comments: